050 542 5430 lokoko@lokoko.fi

 

Lataa säännöt

 

LATAA SÄÄNNÖT>>

 

Loimaan Korikonkarit ry

SÄÄNNÖT

 

I   Nimi, kotipaikka ja kieli

1 §

Yhdistyksen nimi on Loimaan Korikonkarit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Loimaa ja siitäkäytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seuran kieli on suomi.

II   Seuran tarkoitus

2 §

Seuran tarkoituksena on edistää liikuntaharrastusta seuran toiminta-alueella siten, ettämahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa- tai huippu-urheiluaedellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti.

 

III   Tarkoituksen toteuttaminen

3 §

Tarkoitustaan seura toteuttaa:

1
Tarjoamalla jäsenilleen

  • kilpailutoimintaa
  • koulutustoimintaa
  • valmennus- ja harjoitustoimintaa
  • nuorisotoimintaa
  • tiedotus- ja suhdetoimintaa
  • valistus- ja kasvatustoimintaa
  • kuntoliikuntaa sekä
  • muuta samantapaista toimintaa tavoitteenaan kasvattaa yhteiskunnalle fyysisesti ja henkisesti vireitä ja hyödyllisiä kansalaisia.

2
Kiinnittämällä ehdotusten, anomusten ja aloitteiden kautta toiminta-alueensa viranomaisten ja muiden yhteisöjen huomiota sekä pyrkimällä omatoimisesti liikunnan kehittämiseen ja tarpellisten harjoituspaikkojen ja -välineiden hankkimiseen ja hoitamiseen.

3
Harjoittamalla julkaisutoimintaa.

4
Ottamalla vastaan lahjoituksia ja testamentteja sekä omistamalla toimintaansa varten tarpeellisia kiinteistöjä.

5
Hankkimalla varoja aatteellisen toimintansa tukemiseksi järjestäen huvi- ja tanssitilaisuuksia, keräyksiä ja arpajaisia, omistaen ja ylläpitäen urheilulaitoksia, harjoittaen kustannus- ja monistustoimintaa sekä majoitus- ja ravitsemusliikettä ja bingotoimintaa sekä välittäen jäsenilleen voittoa tavoittelematta urheiluvälineitä ja -asusteita. Tarvittaessa seura hankkii toimintaansa varten asianmukaisen luvan.

4 §

Seura on Suomen Koripalloliitto ry:n jäsen. Liiton jäsenenä seura noudattaa liiton ja sen Läntisen alueen sääntöjä ja määräyksiä.

 

IV   Seuran jäsenet

5 §

Seuran jäseneksi voi johtokunta hyväksyä henkilön, joka sitoutuu noudattamaan seuran jaSuomen Koripalloliiton sääntöjä ja päätöksiä. Kunniajäseneksi voidaan johtokunnanesityksestä seuran kokouksen päätöksellä kutsua henkilö, joka on erittäin huomattavastiedistänyt seuran toimintaa. Kunniajäsenen arvo on elinikäinen. Kunniapuheenjohtajaksivoidaan seuran kokouksen päätöksellä kutsua seuran puheenjohtajana ansiokkaasti toiminuthenkilö. Kunniapuheenjohtajan arvo on elinikäinen. Kannattavaksi henkilöjäseneksi voiseuran johtokunta hyväksyä yksityisen henkilön ja kannattavaksi yhteisöjäseneksioikeuskelpoisen yhteisön, joka tukee seuran toimintaa suorittamalla vuotuisen taikertakaikkisen kannattajajäsenmaksun. Kannattavalla yhteisöjäsenellä on puhe-, mutta eiäänioikeutta seuran kokouksissa. Seura pitää yhdistyslain edellyttämää jäsenluetteloa.

6 §

Jäsen, joka haluaa erota seurasta, tehköön siitä kirjallisen ilmoituksen seuran johtokunnalletai sen puheenjohtajalle tai ilmoittakoon siitä seuran kokouksessa pöytäkirjaan merkitsemistävarten. Ero katsotaan tapahtuneeksi heti kun ilmoitus on tehty, mutta eroava on velvollinensuorittamaan maksunsa sekä muut näiden sääntöjen edellyttämät velvoitteet kuluvantilikauden loppuun asti .
Jäsenen katsotaan eronneen seurasta, jos hän on jättänyt jäsenmaksunsa maksamatta 36kuukauden ajan sen erääntymisestä lukien.

7 § Jäsenen erottaminen ja kurinpito

7.1. Erottaminen

Johtokunta voi erottaa jäsenen seurasta yhdistyslain 14 §:ssä säädettyjen edellytystentäyttyessä tai jos tämä toimii vastoin seuran tarkoitusta, ei täytä näiden sääntöjen mukaisiavelvollisuuksiaan tai rikkoo seuran sääntöjä tai seuran kokouksen tai johtokunnan päätöksiä,jättää jäsenille määrätyt maksut maksamatta, syyllistyy antidopingrikkomukseen tai toimiitörkeästi tai toistuvasti vastoin urheilun eettisiä periaatteita. Erottamista koskevassapäätöksessä on mainittava erottamisen syy. Ennen erottamispäätöstä jäsenelle on varattavatilaisuus tulla kuulluksi, paitsi milloin erottamisen syynä on jäsenmaksun maksamattajättäminen.

Päätös tulee voimaan heti ja sen katsotaan tulleen erotetun jäsenen tietoon viidentenä (5)päivänä sen jälkeen, kun päätös on lähetetty hänelle kirjatussa kirjeessä. Päätöksestä saavalittaa urheilun oikeusturvalautakunnalle sen mukaan kuin siitä on erikseen määrätty.

Erotetulla ei ole oikeutta vaatia suorittamiaan maksuja takaisin.

7.2 Koripallon kurinpitosäännöt

Jäsen hyväksyy itseään velvoittaviksi ja sitoutuu noudattamaan Suomen Koripalloliiton jaKansainvälisen Koripalloliiton (FIBA) kulloinkin voimassa olevia kurinpitosääntöjä. Jäsenhyväksyy sen, että hänelle voidaan määrätä edellä mainituissa säännöissä määritettyjäkurinpitoseuraamuksia.

7.3 Antidopingrikkomukset

Jäsen hyväksyy itseään velvoittaviksi ja sitoutuu noudattamaan kulloinkin voimassa olevaaSuomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n/ Suomen antidopingtoimikunta ADT:nvahvistamaa antidopingsäännöstöä ja Kansainvälisen lajiliiton antidopingsäännöstöjä sekäKansainvälisen Olympiakomitean antidopingsäännöstöjä. Jäsen hyväksyy sen, että hänellevoidaan määrätä edellä mainituissa säännöissä määritettyjä kurinpitoseuraamuksia.

7.4 Urheilun eettisten periaatteiden vastainen toiminta
Urheilun eettisten periaatteiden vastaista toimintaa on mm.:

1. Urheilulle vieraiden aineiden käyttö
– Huumeiden ja dopingaineiden käyttö tai käytön edistäminen;
– Alkoholin vaikutuksen alaisena esiintyminen harjoituksissa tai kilpailutilanteessa taikkahäiritsevä käyttäytyminen alkoholin vaikutuksen alaisena seuran muissa tapahtumissa; sekä
– Tupakan ja tupakkatuotteiden käytön yhdistäminen urheilutilanteisiin.

2. Epäasiallinen käyttäytyminen
– Rasismi kaikessa muodossaan;
– Törkeä kielenkäyttö ja epäasiallinen arvostelu sekä epäasialliset käsimerkit tai muutvastaavat ruumiineleet kilpailu- tai harjoitustilanteessa;
– Kiusaaminen, kuten nimittely, uhkailu, mitätöivät eleet, perättömien tietojen levittäminen jajättäminen ryhmän ulkopuolelle kilpailu- ja harjoitustilanteissa. Myös epäasiallinen käytöstoisia kohtaan sosiaalisen median kanavissa kilpailu- ja harjoitustilanteissa sekä niidenulkopuolella on kiusaamista.
– Väkivalta ja/tai sukupuolinen häirintä kilpailu- ja harjoitustilanteessa tai näiden ulkopuolella;

3. Urheiluhuijaus
– Kilpailutilan tai -välineiden manipulointi
– Tuloksista etukäteen sopiminen
– Kilpailutapahtuman manipulointi

4. Vedonlyönti
– Vedonlyönti omasta kilpailusta

5. Lahjonta
– Tuomareiden, joukkuetovereiden tai kilpakumppaneiden, valmentajien tai toimitsijoidenlahjominen tai sen yritys tuloksen manipuloimiseksi

Johtokunta voi antaa seuraamuksena epäurheilijamaisesta käytöksestä varoituksen taikilpailu- ja harjoittelukiellon, jonka kesto voi olla korkeintaan 12 kuukautta. Törkeissä taitoistuvissa tilanteissa johtokunta voi päättää jäsenen erottamisesta. Ennen seuraamuksenasettamista asianosaisella on oikeus tulla kuulluksi. Seuran valmentajalla on oikeusvälittömästi poistaa urheilija harjoituksista ja kilpailuista, jos on perusteltu syy epäillä, ettäurheilija on vaaraksi itselleen tai muille esimerkiksi päihteiden käytön johdosta.Tapahtuneesta tulee raportoida johtokunnalle.

 

V   Liittymis- ja jäsenmaksut

8 §

Jäseniltä kannettavien liittymis- ja jäsenmaksujen sekä kannattajajäsenmaksujen suuruudesta päättää seuran kevätkokous vuosittain.

Johtokunnalla on oikeus vapauttaa jäsen jäsenmaksujen suorittamisesta sekä nimetä jäsen ainaisjäseneksi, jos

  • hän on suorittanut liittymis- ja jäsenmaksut ja ollut seuran jäsenenä vähintään 20 vuotta tai
  • on suorittanut kertakaikkisena suorituksena 20 vuoden jäsenmaksut tai
  • on tehnyt seuralle huomattavia urheilullisia, taloudellisia tai muita palveluksia.

Ainaisjäsen on vapaa jäsenmaksuvelvollisuuksista. Saavutetut jäsenoikeudet säilyvät.

 

VI   Seuran varsinaiset ja ylimääräiset kokoukset

9 § Seuran kokoukset

Seuran kokoukseen voidaan osallistua johtokunnan tai seuran kokouksen niin päättäessämyös postitse taikka tietoliikenneyhteyden tai muun teknisen apuvälineen avulla kokouksenaikana tai ennen kokousta. Seura pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta. Seurankevätkokous pidetään maalis-toukokuussa ja syyskokous syys-marraskuussa johtokunnanmääräämänä päivänä. Seuran kokouksissa on jokaisella jäsenellä yksi ääni. Seurankokouksen päätökseksi tulee, ellei säännöissä ole toisin määrätty, se mielipide, jota onkannattanut yli puolet annetuista äänistä. Äänten mennessä tasan ratkaisee kokouksenpuheenjohtajan ääni, vaaleissa kuitenkin arpa.

10 §

Johtokunnan on kutsuttava seuran kokoukset koolle vähintään 14 vuorokautta ennenkokousta ilmoituksella seuran kotisivuilla sekä jäsenille postitetuilla kirjeillä tai sähköpostitse.

11 §

Syyskokouksessa käsitellään
1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokoukselle
a) puheenjohtaja
b) sihteeri
c) kaksi pöytäkirjan tarkastajaa
d) ääntenlaskijat
3.Todetaan
a) läsnäolijat
b) äänioikeutetut jäsenet
4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
5. Esitetään vahvistettavaksi johtokunnan laatima toimintakertomus
6. Esitetään vahvistettavaksi johtokunnan laatima tilinpäätös ja esitetään tilintarkastajienantama lausunto sekä päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta
7. Päätetään vastuuvapauden myöntämisestä asianomaisille
8. Käsitellään johtokunnan esittämät tai jäsenten 12 §:n mukaisesti vireille panemat muutasiat
9. Kokouksen päättäminen

Kevätkokouksessa käsitellään
1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokoukselle
a) puheenjohtaja
b) sihteeri
c) kaksi pöytäkirjan tarkastajaa
d) ääntenlaskijat
3.Todetaan
a) läsnäolijat
b) äänioikeutetut jäsenet
4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
5.Vahvistetaan tulevaksi tilikaudeksi
a) toimintasuunnitelma
b) talousarvio
6. Vahvistetaan liittymis-, jäsen- ja kannattajajäsenmaksujen suuruus seuraavalle tilikaudelle
7. Valitaan seuraavaksi tilikaudeksi täysi-ikäisten jäsenten keskuudesta johtokunnanpuheenjohtaja, jota myös kutsutaan seuran puheenjohtajaksi
8. Valitaan kahdeksi seuraavaksi tilikaudeksi täysi-ikäisten jäsenten keskuudestajohtokuntaan neljä jäsentä erovuorossa olevien tilalle
9. Valitaan seuraavaksi tilikaudeksi täysi-ikäisten jäsenten keskuudesta johtokuntaan neljävarajäsentä
10. Valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastaja. Tilintarkastajan toimikausi on seuran tilikausi.
11. Valitaan edustajat Suomen Koripalloliiton ja sen Läntisen alueen vuosi- ym. kokouksiin taiannetaan johtokunnalle valtuudet henkilöiden valitsemiseksi edellä mainittuihin kokouksiin
12. Käsitellään johtokunnan esittämät tai jäsenten 12 §:n mukaisesti vireille panemat asiat
13. Kokouksen päättäminen

12 §

Seuran ylimääräinen kokous pidetään silloin, kun johtokunta katsoo sen tarpeelliseksi tai kunvähintään yksi kymmenesosa seuran äänioikeutetuista jäsenistä on jonkun määrätyn asiantakia tehnyt siitä johtokunnalle kirjallisen esityksen.

Ylimääräisen kokouksen kutsussa on mainittava asia, jonka vuoksi kokous on koollekutsuttu.

Ylimääräinen kokous on pidettävä vähintään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun jäsenetovat tehneet siitä edellä mainitulla tavalla esityksen.

Asioista, joita seuran jäsenet haluavat kevät- tai syyskokouksen käsiteltäviksi, on tehtäväjohtokunnalle kirjallinen esitys viimeistään 20 päivää ennen kokousta.

13 §

Seuran, sen johtokunnan, jaostojen ja valiokuntien kokouksissa on pidettävä pöytäkirjaa.Seuran kokousten pöytäkirjat on kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin allekirjoitettava sekävalittujen tarkastajien tarkastettava.

Johtokunnan, jaostojen ja valiokuntien pöytäkirjat tarkastetaan heti tai seuraavassakokouksessa.

14 §

Kokouksessa ratkaistaan asiat yksinkertaisella ääntenenemmistöllä, mikäli jonkin asianratkaisemisesta ei yhdistyslaissa tai näissä säännöissä toisin säädetä. Henkilövaaleissaäänten mennessä tasan vaali ratkaistaan arvalla, muissa asioissa se mielipide voittaa, johonkokouksen puheenjohtaja on yhtynyt. Kaikissa kokouksissa suoritetaan vaadittaessaäänestys suljettuja lippuja käyttämällä.

Jokaisella liittymismaksunsa ja kokoukseen mennessä jäsenmaksunsa maksaneellaviisitoista vuotta täyttäneellä jäsenellä, kannattavia yhteisöjäseniä lukuun ottamatta, on yksiääni. Valtakirjalla ei saa äänestää.

VII   Seuran hallinto

15 §

Seuran toimintaa johtaa ja sen taloudenhoidosta sekä omaisuudesta huolehtii ja vastaa sekäseuraa edustaa syyskokouksen valitsema johtokunta.

Johtokuntaan kuuluu yhdeksi tilikaudeksi valittu puheenjohtaja ja kahdeksi tilikaudeksi valitutkahdeksan jäsentä. Johtokunnan jäsenistä puolet on erovuorossa vuosittain. Ensimmäiselläkerralla eroaa puolet arvan perusteella ja seuraavilla kerroilla vuoron mukaan. Johtokuntaanvalitaan vuosittain neljä varajäsentä yhdeksi tilikaudeksi. Jos jäsen kesken toimikauttaanestyy tehtävänsä hoitamisesta, valitsee seuran kokous hänen sijaansa, hänen jäljelläolevaksi toimikaudekseen varajäsenen, mikäli katsoo sen tarpeelliseksi. Johtokunta valitseetäysi-ikäisten jäsentensä keskuudesta varapuheenjohtajan sekä lisäksi sihteerin ja taloudenhoitajan, jotka voidaan valita myös johtokunnan ulkopuolelta.

Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan tai hänen ollessaan estynyt varapuheenjohtajankutsusta, kun he katsovat sen tarpeelliseksi tai kun puolet

johtokunnan jäsenistä kirjallisestisitä heiltä vaatii.

Johtokunta on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaanvarapuheenjohtaja ja hänen lisäkseen vähintään puolet sen jäsenistä on saapuvilla.

Johtokunnan tehtävänä on erityisesti
1. Toimia seuran ylimpänä toimeenpanevana ja valvovana elimenä niin, että seurantarkoituksen ja tavoitteiden mukaiset toiminnat toteutetaan suunnitelmien mukaisesti.
2. Olla vastuussa seuran toiminnasta lakien ja asetusten mukaisesti.
3. Suunnitella ja kehittää seuran kokonaistoimintaa sekä johtaa seuran toimintaa seurantarkoituksen ja tavoitteiden mukaisesti.
4. Vahvistaa tehtäväjako keskuudessaan sekä valita tarvittavat valiokunnat ja työryhmätsuorittamaan niille määrättyjä johtokunnalle vastuullisia tehtäviä.
5. Vastata seuran ulkopuolelle suuntautuvasta toiminnasta.
6. Vastata Suomen Koripalloliiton sääntöjen ja ohjeiden seuralle asettamista velvoitteista.
7. Vastata seuran kokousten antamista velvoitteista.
8. Pitää jäsenluetteloa.
9. Hoitaa seuran taloutta.
10. Hoitaa seuran tiedotustoimintaa.
11. Hyväksyä ja erottaa jäsenet.
12. Tarvittaessa valita sekä erottaa seuran palkatut toimihenkilöt sekä sopia heidäneduistaan.
13. Päättää seuran ansiomerkkien myöntämisestä ja muiden kunnia- ja ansiomerkkienesittämisestä.
14. Ryhtyä kaikkiin niihin toimenpiteisiin, joita seuran etu vaatii.
15. Luovuttaa tilit tilintarkastajille tarkastettavaksi vähintään kolme viikkoa ennensyyskokousta.

16 §

Seuran tilikausi on 1.7.-30.6.

17 §

Seuran nimen kirjoittavat puheenjohtaja yksin tai kaksi muuta johtokunnan jäsentä yhdessä.Johtokunta voi lisäksi antaa nimenkirjoitusoikeuden nimeämälleen henkilölle.Nimenkirjoittajien on oltava täysi-ikäisiä.

VIII   Muita määräyksiä

18 §

Seuran kokous voi näiden sääntöjen ja yhdistyslain puitteissa perustaa rekisteröimättömiä alaosastoja ja valita näihin tarpeelliset johto- ja toimielimet.

19 §

Näiden sääntöjen muuttamisesta päättää seuran kokous. Ollakseen pätevä, on päätöksen saatava läsnäolevien äänioikeutettujen jäsenten kolmen neljäsosan ääntenenemmistön kannatus.

20 §

Jotta seuran purkamisesta koskeva päätös olisi pätevä, on se tehtävä seuran kokouksessa ja kokouksessa läsnäolevista äänioikeutetuista jäsenistä on vähintään kolmen neljäsosan kannatettava sitä.

Kokouskutsussa on mainittava seuran purkamisesta.

21 §

Jos seura on päätetty purkaa, sen varat on luovutettava johonkin seuran toiminta-alueen liikuntakasvatusta edistävään tarkoitukseen purkamisesta päättäneen kokouksen päätöksen mukaisesti. Pesäselvitysmiehinä toimivat kokouksen valitsemat henkilöt. Seuran purkamisesta on ilmoitettava yhdistysrekisteriin.

22 §

Sen lisäksi, mitä näissä säännöissä on määrätty, noudatetaan voimassaolevan yhdistyslain määräyksiä.